Kolik Bebek Nasıl Uyutulur?

Bebeğiniz huzursuz ve uyumuyor mu? Kolik bebek nasıl uyutulur? Gelin birlikte tartışalım.

Yeni doğan bebeğiniz bazen saatlerce sebepsizce hiç durmadan ağlıyorsa bebeğiniz kolik bebek olabilir. Yalnız değilsiniz. Bebeklerin neredeyse 4’te birinin kolik olduğu tespit edilmiştir. Kolik belirtileri genelde 15 günlükken başlar,  bebeğiniz 1.5 aylık olduğunda en şiddetli hale gelir ve 4 aylık olduğunda kendiliğinden geçer. Koliklik günde üç saat civarı, haftada  iki günden fazla, üç hafta veya daha uzun süre sebepsiz ağlama olarak tanımlanmıştır. Ortalama bu şartları sağlayan bebek kolik olarak tanımlanır.

Bir çok uzman, kolikliğin sebebinin çoğunun rahmin dışındaki hayata uyum sağlamakta sorun yaşaması olduğuna inanıyor. Yeni bir hayata başlayan bazı bebekler anne rahmindeki ortamından farklı olan yeni hislerden  rahatsız olurlar. Ayrıca, açlık ve gaz gibi yeni durumlar onları huzursuz eden etmenlerden bir kaçı. Anne karnındaki ortamın bir benzerini yeniden yaratmanın çoğu zaman olumlu sonuçlar verdiği gözlemlenmiştir.

Kolik bebekler aniden ortaya çıkan çok şiddetli ağlama nöbetleri geçirir.Bu nöbetlerin çoğunlukla akşam saatlerinde olduğu gözlemlenmiştir. Elbette en huysuz bebeklerin bile sakinleştirme yolları var. Her bebeğin sakinleşme yöntemi sabit olmamakla birlikte  sizlere yardımcı olacak yöntemleri sizler için sıraladık.

Kolik Bebek Nasıl Sakinleştirilir?

  • Kundaklama, bebeğe anne karnındaki sıkı ve güven dolu hissiyatı kazandırmak için en etkili yöntemlerden biridir. Kundaklama bebeğinizin istemsiz hareketlerini engelleyecek, kol ve bacaklarını sallayarak kendi kendini uyandırmasının önüne geçecektir.
  • Bebeğiniz anne karnındaki zamanının çoğunu cenin pozisyonunda yan yatarak geçirmiştir. Aynı şekilde taşınmak hoşuna gidecektir.
  • Çağlayan su sesi, dalga sesi, araba sesi, elektrik süpürgesi sesi, saç kurutma makinesi sesi, kalp atım sesi gibi sesler ana rahmindeki seslere benzediği içim yeni doğmuş bir bebek için rahatlatıcıdır. Sesi ağzınızla yapabilirsiniz veya hazır kayıtlardan açıp dinletebilirsiniz. Bebeğinizin duyması için sesin şiddeti bebeğinizin ağlamasını bastırmalıdır.
  • Hızlı ve ritmik hareketler, bebeğinize anne karnındaki maceralı günleri hatırlattığı için sakinleşmesinde de önemli rol oynar. Bebeğiniz ne kadar huzursuzsa, hareket o kadar kuvvetli olmalıdır.
  • Bir bebek için emmek en birincil dürtülerden biridir. Emzik emen bebek kendini huzurlu hisseder.
  • Uyumasına yardımcı olmak için ılık bir banyo yaptırmayı tercih  edebilirsiniz.
  • Gece uykuları hem sizin hem de bebeğiniz için çok önemlidir. Uyku düzeni oturtmaya çalışın. Geceleri bebeğinizi uyandırmadan emzirmeye çalışın ve gündüz uykularının 3 saatten fazla olmamasına dikkat edin.
  • Her emzirme sonrası bebeğinizin gazını almak bebeğinizi rahatlatacaktır.
  • Küçük gezintiler belki derdinize dermandır. Temiz hava alan bebek hem sakinleşir hem de daha  kolay uykuya dalar.

Tüm bu maddeleri tek tek ya da çoklu olarak deneyebilirsiniz. Böylece çocuğunuza en uygun olan sakinleşme metodunu kendiniz geliştirebilirsiniz. “Kolik bebek nasıl uyutulur?” sorusuna kendinize özgü bir cevap bulabilirsiniz.

Unutulmamalıdır  ki anne-baba olmak sabır işidir. Kolik bebeğiniz  3-4 ay sonra normal hayata adapte olacak ve mutlu bir bebek olarak etrafa gülücükler saçacak. Sağlıkla kalın.

Bebeğinizin zevkle yiyeceği bir çok tarif için tıklayın.   

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir