6 Aylık Bebeğe Poğaça Verilir Mi?

Nuray: 6 aylık bebişime kendi yaptığım poğaçaları yediriyorum, afiyetle yiyor. Sorun olur mu acaba?

Seren: Merhaba Allah bagislasin bebeğinizi, ek gıdaya geçince hemen boyle gıdalar verilmez sebzeleri tattirmalisiniz amaç doymak değil tatmak olmalı. Bebeğinizin organları henüz bunu sindirecek olgunluğa ulaşmadı. Bwl grubu var ek gıdaya geçişte nelere dikkat etmelisiniz oradan öğrenebilirsiniz. Size aşağıda yolladığım listeye gore bir gıdayı 3 gün ust uste veriyorsunuz böylece o gıdaya karşı alerjisi var mi onu öğreniyorsunuz. Ayrıca sebzeler parmak şeklinde ve buharda yada suda yumsatildiktan sonra verilir ve bebeğimiz sürekli gözünüzün önünde olmalı boğazına kaçabilir. Lütfen BWL yi araştırın.

Lüle: Yapmayın daha ne kadarlik. ALLAH korusun herseyi zmaninda, ayinda verin.

Nuray:  İlk kez vermiştim, daha vermem o zaman.

Seren: Bisey olmaz diye düşünmeyin lütfen o sizin canınız elbette sizden daha çok yavrunuzu düşünen olamaz, lütfen bwl yöntemiyle ek gıdaya nasıl geçiliyor google dan araştırın.

Rezzan: Valla ben herşeyden vermeye çalışıyorum oğlum 7 aylık. Zaten cocuga kesinlikle dokunacak çeyler bellidir çilek et suyu falan ufak ufa veriyorum bende şükür bişeyde ol adı. Kalkıp yağlı salçalı et sulu ağır şeyler vericek değiliz onlar zaten zararlı ama ufacık poğaçadan hiç bişey olmaz.

Arzu: Afiyetle yer bence.

Lüle: Hic bir doktor 6 buçuk aylik bebeğe poğaca verdemez sağlıkli, değil mantıklı konuş bence bu evlat test denemioz uzerlerinde.

Ezgi: Benim 7 bitti 8. Aya girdik ben kek poca içinden az az veriyorum Allah’a şükür hiç bir şey olmadı az az tattrmaktan birşey olmaz bence.

Rezzan: Şimdi şöyle açıklayım ben anlatamadım sanırım ben bir anneyim hepiniz gibi cocugum için zararlı olabilecek şeyleri araştırıyorum, doktorumuza soruyorum. Onun doğrultusunda vermeye çalışıyorum onun dışında tadımlık ve bundan birşey olacağını düşünmüyorum çünkü yağlı veya salçalı ne bileyim et sulu bir şeyler vermiyorum. cCimcicik poğacadan zarar gelceğini de düşünmüyorum evvel zamanda neler veriliyormuş o kafadayım biraz yani sonuçta 7’yi doldurduk.

İklim: Tadım yapmadıysanız eğer bunun içindeki herhangi birşeye alerjisi olabilir ve ne olduğunu bilemezsiniz. 6 ayda önce tadımlar yapın ki bebeğinizin birşeye alerjisi varsa bilip ona göre davranırsınız. Hemde henüz bağırsakları yavaş yavaş alışacak. İlk gün çay kaşığı ikinci gün tatlı k. üçüncü gün yemek kaşığı verip tadım yaptırın annesi.

Pinoş: Ne çok doktor kesildiniz be. Size ne ,o kadın bebeğin annesi,çocuğuna kim kötülük yapmak ister. Bu olumsuz yorumları yapanlar acaba hiç sigara içtiler mi yada pasif içici oldular mı acaba. Neyse. Kadın çocuğunun bir anını paylaşmış. Burnundan getirdiniz. Kimseyi ilgilendirmez. Çok biliyor iseniz gidin sağlık hizmeti verin.

Seren: Tavrınız çok yanlış Pinoş, zaten bilerek bebeğine zarar vermez hicbir anne ama birşe yi yanlış yapıyorsa doğrusunu söyleyip yardımcı olmak isterim..

Durdu: Ayy ne çok bilmiş toplanmış bi anda annesinin aklı yetmiyor iyi ki geldinizde engin bilgilerinizle ogrettiniz. İyi ki her şeyi internet diye birşey var cok bilmiş hanimlar herkez herşeyi cok şükür okuyup ogrenebiliyor. Bundan sonrası da annesini bağlar siz bu bildiklerinizi bence kendinize saklayın.

Seren: Ben sizi anlamıyorum, bir şey sorulmuş uslubunca cevap veriyoruz doğruyu anlatıyoruz siz neden bu kadar rahatmışsınız. Ortada bir bebek var ve yanlış olduğunu bildiğim bir seyin doğrusunu söyledim. Anneyi üzmeden kurmadan yapınca bunun nesi yanlış?

Nuray: Arkadaslar kimse benim yüzümden kırmasını birbirini.evt sadece deneme amaçlı vermiştim. Baktım hoşuna gitti ani olarak çektim sizlerle de paylaşmak istedim.olumlu olumsuz hepiniz Bebeğimi düşündüğünuzden anlıyorum hepinize tesekkur ederim. Zaten beni emiyor ama günde bir defa sebze çorbası aksamlari mutlaka bebelac mama veriyorum. Gece sabaha kadar emiyor çok şükür. İlk defa verdim.sabah bazen yumurta sarısı labne eziyorum. Yumurta fazla sevmiyor. Ama genede veriyorum arada.

Rezzan: Tabi ki sen bir annesin ve bebeğine zararlı olcak hiç bile yapmazsın böyle düşün bizim oğlanda kahvaltıyı yiyordu yememeye başladı sıkıldı sanırım. Yumurtadan maşallah emmesi ne güzel biz 3 aycık emebildik olsa daha emecektide yavrumun sucu yok. Nasibi bu kadarmış, ameliyat oldum ve verilen ilaçlar sütümü kesti

Ezgi: Annesi bebeğinin kötülüğünü mü ister falan filan yazan annelere de bi sözüm var. Tabi ki kimse bilerek bebeğine zarar vermez ama bilmeden yapılan çok büyük hatalar var ki bazıları bunu bilerek yapıyor. Mesela bir yaşından önce yasak olan gıdaları verilmeyecek tuz şeker vs. şeyleri veriyor. Bu bebeğe sırf zarar verir bunu yapanda çok o yüzdem kimse annesinden iyi bilir demesin ki bazı anneler yanlış yapıyor. Bu bi gerçek ama çocuk onun tabi ki istediğini yapar kimse karışamaz ama bize düşen yanlışını söylemek tercih yine onun.

Çisem: Annem.bana her şeyi vermiş.o zamanda ne telefon varmış ne internet ne üç gün tadim kuralı ne alerji besin tablosu hiç bişey yokmuş :-)))) bende çok sağlıklıyım. Çok şükür bugünlere geldim.simdikiler çok biliyor ay o ay bu :-))))

Ezgi: Eskiyle bu zamanı kıyaslamak da pek kolay böylemi rahatlatıyorsunuz kendinizi? Annenizin size verdiği unla artkk kullanılan unlar bile aynı değil ne yazık ki.

Eb: artık eskiden annelerimiz bize herşeyi vermiş de bize bişey olmamış biz de çocuklarımıza vericez kafasını bi bırakır mısınız? eskiden herşey doğaldı şimdi öyle mi herşey hormonnlu herşeyin genetiğiyle oynanmış. alerji faktörü çok yüksek bu yüzden bebeklerimize verdiğiniz herşeye dikkat etmemiz gerekir. eskiden şöyle böyle muhabbetini bırakalım.

Figen: Bu ek gıdaya acelenizi anlamıyorum hep yaziyorum yapmayın vermeyin ilk 2 sene anne sütü yoksa mama bebekler 2 yaştan sonra çocukluğa geciyorlar 2 yaşa kadar 24 saatte verdiğiniz ek gida bir su bardağını geçmeyecek benim 15 aylık kızım ve ben meme meydanda dolanıyorum evde acele etmeyin lütfen.

Betül: 2 yaşına kadar mama ve anne sütü mu çok saçma . Anne sütü evet 2 yaşına kadar ama 6. Aydan sonra bebekler tattirilmasi öneriliyor ve bizim doktorumuz 1 yaşında yetişkin sofrasına oturabilir dedi.

Tuğçe: Anne sormuş hata mi yaptım diye demek ki bu anne gelişime açık. Kimisi ben bilmem kaç çocuğu böyle büyüttüm bi şey olmadı diyecek. Ne kadar şanslı o bi şey olmayan bebekler ama ya olsaydı.?. Alerji vakaları aldı başını gidiyor. Biz öyle mi büyüdük diyenler eskiden böyle değildi hicbir şey. Ne bizler ne de bebelerimiz doğru düzgün besleniyoruz sütümüzden onlara neler neler geçiyor. Ekmeğimiz ekmek değil aldigin hava oksijen değil. Biraz daha dikkatli olarak onlari korumaya çalışacağız hepsi bu.

Rezzan: Valla artık ne paylasacagimizi şaşırdık yazsak kötü eleştirinin haddi hesabı yok yanlış bilen vermesin arkadaş her anne bebeği için en iyisini düşünür arkadaşta zaten bu konuda fikir istemiş görende kuzu pirzola vermiş yada sakatat zanneder ek gidaya nezaman başladığını bilmiyoruz ki anne sütü az gelen 4.ayda başlayabiliyor benim oglum 10 aylık ek gidaya blw ile başladık acele etmedik 6.ayi bitince tattirimlara başladık 1 ayda tattirimi tamamladık sonra yavaş yavaş o gunlere devam ettik bende bu konuda titizim ama bazı arkadaşlar biraz abartıyor sanırım onu verme bunu verme sonrada çocuk yemek yemiyor yemek seçiyor diye yakinirlar bizimki 7aylikken ekmeği gördüğü anda cildiriyordu bende tam bugday unundan ekmek yaptım yedi kek mesela şekersiz meyveli kek veriyorum bazen yediklerimizden abartilmayacak şekilde azar azar tattirmaya başladım şükür alerjimiz yok sadece şeker ve tuz depolanmadigi sürece sıkıntı yok bence bu kadar kasmayalim arkadaslar.

RR: Benim cocuğumda yedi aylik olucak nerdeyse bende hersey veriyorum sanki mamalar cok mu sağlikli Allah aşkina verinki alissin cocuk sonradan nasil alişıcak ki cocuklarimiz.

Elen: 7 bucuk aylık olduk. Kızıma herşey den veriyorum azar azar. Sadece mercimek brokoli vs vermedim. Hiç bir şey olmuyor. Cok şükür. Tavuk vs balık da verdim. Tek hatam ilikli kemik suyu verdim. Oda midesini yordu hep yediğini çıkardı sabah aksam. Doktor veren sakin 1 yada 1 bck yaş sonrası kemik suyu öneriliyor vs dedi… bir dava asla vermedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir